browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Posted by on 4 diciembre, 2013

Detenen a uns filòsofs per soscavar els fonaments del platonisme – El Mundo Today

foto poli

Els professors del Departament d’Humanitats han rebut aquesta notícia amb preocupació i, fins i tot, desesperació: sembla que el fonament de la cultura occidental i, per tant, de les humanitats, està en greu perill.

Els professors de filosofia Patxi i Ignasi es lamenten per les hores malbaratades ensenyant a classe el pensament de Plató: “tantes hores, tantes dificultats per fer-los entendre el mite de la caverna, tants esforços perquè comprenguessin la diferència entre el món sensible i el món intel·ligible, i ara que semblava que ja ho havíem aconseguit, Plató deixarà de ser un referent cultural”.

A més, l’examen dels alumnes de 2n de Batxillerat ha consistit aquesta avaluació en un comentari de text d’un fragment de La República de Plató. Aquests alumnes ja no saben si han d’estudiar aquest filòsof, després de llegir la notícia, o si invertirien millor el seu temps passant de tot i anant al cine. El professor Ignasi Llobera ha confessat que no sap com els ha d’avaluar: “Si els fonaments del platonisme són soscavats, aleshores, com podré justificar que un alumne s’ha equivocat a l’examen? Sense Plató, només ens queden els Sofistes: tot valdrà. És la ruïna moral de la cultura occidental!”

Comments are closed.