browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

La Onada: Com se’ns podria enganyar un altre cop avui?

Posted by on 16 abril, 2013

Podria un règim feixista tornar a tenir èxit a la nostra societat actual? Com se’ns podria enganyar un altre cop avui? Com podria funcionar avui el feixisme? Seria possible?Podria passar una cosa així aquí i ara en una escola normal?

Aquesta són algunes de les preguntes que els hem fet als alumnes de 4rt de l’ESO per mirar de comprendre el que signifiquen els conceptes de feixisme i règim totalitari, quina és la seva ideologia, quin són els seus símbols, les pautes de comportament o els pricipals atractius.  Gràcies als materials de cinescola (http://www.cinescola.info/) hem pogut treballar una pel·lícula força interessant com a eix central de la unitat. Deixe’m la sinopsi i el trailer per si és us animeu a visionar-la.

Imagen de previsualización de YouTube

Sinopsi

Alemanya avui. Un institut de batxillerat. Durant la setmana de projectes, el professor Rainer Wenger se li acut portar a terme un experiment que expliqui als seu alumnat com funciona l’autocràcia, com s’arriben a establir els règims feixistes. En pocs dies, el que comença com una sèrie de reflexions sobre els elements propis de la dictadura com ara la disciplina o el sentiment de pertinença, es va transformant en un moviment real: L’Onada. Al tercer dia, els nois comencen a demostrar actituds violentes, a vestir de la mateixa manera, a omplir la ciutat amb el seu anagrama i a excloure qui no pensa com ells. La violència esclata en un partit de waterpolo. El professor entén que ha arribat massa lluny amb l’experiment i decideix aturar-lo, però és massa tard i esdevenen gravíssimes conseqüències.

El film es basa en una història real que tenir lloc el 1967 en un institut de secundària de Califòrnia. Allà, el professor d’Història Ron Jones va dur a terme un experiment anomenat The Third Wave, (La Tercera Onada) i que, segons les seves pròpies paraules només pretenia ser un joc per comprendre el feixisme.

Per cert, a casa del professor Wenger s´hi veuen quadres amb diferents dates i volem investigant-les, volem saber s’hi tenen un sentit com a publicitat subliminal, si són fets històrics importants, qui les ha fet…. algú ens pot ajudar?

2 Responses to La Onada: Com se’ns podria enganyar un altre cop avui?