browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

VISITA A LES COVES DEL TOLL

Posted by on 1 marzo, 2013

Amb la sortida del passat dimecres coordinada des del Departament d’Humanitats i realitzada amb els alumnes de primer de l’ESO hem tingut l’oportunitat de veure com es feia foc a la prehistòria i ens hem comunicat amb uns brunzidors fets per nosaltres mateixos tal i com feien les tribus de caçadors recol·lectors de la prehistòria.  També hem visitat uns 200 m d’una de les coves més interessants que tenim a Catalunya, les Coves del Toll a Moià.

http://www.covesdeltoll.com/

Apart d’alguns ratpenats que ajuden a tenir net l’ambient d’aquesta cova, al seu interior s’han trobat tota mena d’ossos d’animals prehistòrics així com dos esquelets humans de dos nois de l’època del neolític. Mentre els arqueòlegs i geòlegs debaten sobre com podien haver arribat allà els infants, (si han estat transportats per corrents d’aigua o si han estat els animals depredadors que han preferit menjar-se’ls tranquil·lament a l’interior de la cova)…  nosaltres hem continuat la visita per identificar i tocar tant els cranis dels diferents homínids com les eines que van desenvolupar: bifaços, puntes de fletxa..

Gràcies als monitors de Moià, especialment al Julià, que ja el coneixem de fa uns anys, i a la resta de companys seus que van fer la visita més interessant. Ara els nostres alumnes ja són guies de les coves i si us animeu amb els pares a fer la visita tindreu l’acompanyament d’experts en la prehistòria.  A l’equip d’arqueòlegs els hi desitgem molta sort en el seu projecte de recerca de restes Neandertals a les coves, serien els primers de Catalunya, tot i que com ens expliquen “és més difícil que trobar una agulla en un paller, ja que aquí no, en realitat, no sabem ni tan sols si hi són”. I als nostres nois els felicitem pel seu comportament, implicació i actitud durant la visita.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

 

2 Responses to VISITA A LES COVES DEL TOLL